Auto Roméo
Ambachtshof 5
2632BB Nootdorp

Tel: 0153106657
Mob: 0653162930
Mail: [email protected]

Fiat 500 Giardiniera, 1971

Kenmerken

Kleur Geel (Kanarie)
Kilometerstand 88.997
Topsnelheid 95 km/h
Wielbasis 1940 mm
Nieuwprijs f 4.680,- (1963)
Gemaakt (van - tot) 1960 - 1977
Aantal gemaakt 161.126

Voorgeschiedenis

Deze Giardiniera (letterlijk vertaald, de tuinvrouw) is door Roméo gevonden in Zoetermeer. Auto Roméo was toevallig al bezig met de restauratie van een Giardiniera, maar het Zoetermeerse exemplaar was in een betere staat dan het staande project. Dat project is dan ook stopgezet en men is verder gegaan met de beste Giardiniera. De carrosserie en het chroomwerk was helemaal gaaf, alleen de verf in de motorruimte was afgebladderd. Verder bleek dat bij een vroegere spuitbeurt gele verf op het motorblok was gekomen. Voor de echte liefhebber kan dat natuurlijk niet. Ook waren de wielophangingdelen oppervlakkig verroest. Van echte restauratie was eigenlijk geen sprake meer. Een hele grote beurt dekt de lading beter. Deze aansprekende auto leent zich natuurlijk uitstekend voor een (jeugd)film. Kijk maar eens naar de trailer van de Disneyfilm Cars.

Cars

Werk

Dit project kent een andere aanpak omdat niet zoals gebruikelijk het chroomwerk aangepakt diende te worden maar slechts de geverfde onderdelen. Het chroomwerk was zoals gezegd compleet en in goede staat. Het volledige onderstel van de auto is eerst verwijderd: motor, versnellingsbak, draagarmen, remmen, slangen etc. Vervolgens is de feitelijke schade opgenomen en zijn enkele onderdelen besteld en andere naar de straler gebracht. De onderkant van de auto (bodem, wielkasten, motorruimte) is met een droge steenslagbestendige coating behandeld. Vervolgens is de auto opgebouwd, waarbij enkele ‘moderne’ aanpassingen -zoals o.a. een gescheiden remsysteem- voor veiligheid. Daarna is de auto naar de bekleder gegaan om enkele delen opnieuw te bekleden.

Resultaat

Deze Giardiniera is een soort bedrijfsauto van Auto Romeo. Het is een kleine handige auto, zeg maar een leukere voorloper van de Smart. De Giardiniera wordt o.a. gebruikt om de twee “bewakingshonden” van Auto Roméo te vervoeren naar hun wekelijkse uitje in de bossen. En binnenkort kunt u Auto Roméo medewerkers klein maar opvallend door de regio zien rijden om onderdelen te vervoeren. Vooral zomers want de Giardiniera is uitgerust met een open dak.