Auto Roméo
Ambachtshof 5
2632BB Nootdorp

Tel: 0153106657
Mob: 0653162930
Mail: [email protected]

Retourtje Belgie 2011

Belgie

Graag attenderen ik jullie op de volgende editie van Retourtje België. De organisatie is al in volle gang. De eerste routeverkenning heeft al plaats gevonden. Vergeleken met dit jaar zal er het nodige veranderen. Voor wat betreft het programma en dagindeling hebben we goed geluisterd naar de opmerkingen van deelnemers van het afgelopen jaar en daarmee wordt zelfs rekening gehouden. Maar, veel van wat kenmerkend is voor Retourtje België zal gehandhaafd blijven.

Dat geldt bijvoorbeeld voor:

 • Per dag teveel punten om op één dag te bezoeken;
 • Vrije route voor optimaal eigen resultaat;
 • Finish tijd is bepalend;
 • Géén andere systemen dan kaartlezen;
 • Maximale deelname van 40 equipes, uitsluitend op uitnodiging.

Waar hebben we aan gesleuteld:

 • Minder heen en weer rijden naar de lunches;
 • Per dag een ander gebied;
 • Aanlooproute in begindag, waardoor er in een beperkter, leuker gebied kan worden kaartgelezen;
 • En een aantal zaken die u in het reglement tegen gaat komen.

Programma:

Donderdag: op naar het zuiden
Verzamelen voor de start in het zuiden van Nederland. De start is vanaf 10.30 uur. Deze dag voert u eerst via de snelweg 100 km naar een herstart in België. Hierdoor vermijden we het Belgische industriegebied en kunnen de hele middag in een leuk gebied kaartlezen volgens de door uzelf geconstrueerde route. De finish ligt op een kwartier rijden afstand van ons hotel. Het hotel, waar u drie nachten verblijft (zie foto), ligt in een landelijke en bosrijke omgeving aan de oevers van de rivier de Ourthe. Het hotel is van alle gemakken voorzien en natuurlijk is er voldoende parkeergelegenheid.

Vrijdag: ???
Zowel in de ochtend als in de middag een kaartleestraject, waarbij u tijdens het uitzetten van uw route reeds rekening dient te houden met de gedachtekronkels van de uitzetters. Met een lunch in een leuk restaurant aan een rivier en een finishplek op weg naar het hotel. Daarna wordt u weer gastvrij ontvangen in het hotel. Hier kunt u in alle rust bijkomen in uw hotelkamer en andere deelnemers ontmoeten in de bar, mocht u daaraan nog behoefte hebben.

Zaterdag: Countdown
Wederom een pittige kaartleesrit, door het fantastische landschap in de Belgische Ardennen en mogelijk Luxemburg en noord Frankrijk. Die exacte route hangt af van de uw keuze voor de te bezoeken punten. U dient hierbij steeds (tactische) keuzes te maken tussen tijd en punten. Er is voldoende gelegenheid om uw kaartleeskennis in de praktijk te brengen.

Zondag: Back Home
Via een snelle route verlaat u de Ardennen. U krijgt dan nog een afsluitend kaartleestraject van ongeveer 10.00 uur tot 13.30 uur. De lunch wordt geserveerd vanaf 14.00 uur in het eindpunt in zuid Nederland. Na de lunch wordt hier tevens de prijsuitreiking gehouden.

Alle andere wijzigingen ten opzichte van eerdere edities en andere de relevante zaken zijn na inschrijving tijdig in het reglement te vinden.

Alle volgende informatie krijgt u tijdig toegestuurd. Door gebrek aan enig pedagogische inzicht bij de organisatie wordt alles maar één keer uitgelegd. Dus houd uw mailbox in de gaten.

Inschrijfgeld:
Het inschrijfgeld voor Retourtje België 2011 bedraagt € 975,-- per equipe van twee personen.

Hierbij is inbegrepen:

 • Het kaartmateriaal dat nodig is om de rit te kunnen rijden;
 • Ontvangst met koffie op de startlocatie;
 • 3 overnachtingen in tweepersoonskamers in het rallyhotel, met uitgebreid ontbijt;
 • 4 lunches op vastgestelde locaties langs de route;
 • Driegangen diner op alle drie de avonden;
 • Begeleiding door service.

Er gelden geen extra toeslagen voor kaartleesmateriaal, klokken, officials, stempels, narijden en controle van de punten en de prijsschalen of -bokalen.

Als u deze aankondiging heeft ontvangen, bent u uitgenodigd om in te schrijven voor dit evenement.

Deelnemers uit het voorgaande jaar hebben voorrang bij de toekenning van een startnummer.
Na 31 oktober worden de resterende startnummers toegewezen aan andere belangstellenden.

Organisatie Retourtje België 2011

Henk ’t Hart