Auto Roméo
Ambachtshof 5
2632BB Nootdorp

Tel: 0153106657
Mob: 0653162930
Mail: [email protected]

Alfa Romeo Giulia Spider "2000", 1961

Kenmerken

Serie 101
Kleur Baby Blue
Kilometerstand 17096
Topsnelheid nu >200 km/h
Wielbasis 2200 mm
Nieuwprijs f 18.500,- (1955)
Gemaakt (van - tot) 1955 - 1962
Aantal gemaakt 2589

Voorspel

Dit is een Alfa, ontworpen door de beroemde Pininfarina. Het is een ster die in vele films een hoofdrol vertolkte. De moordenaar die in ‘The day of the jackal’ op zoek was naar President de Gaulle reed door Frankrijk in een Giulia. Een baby blue versie zien we in de film Nine met o.a. Penelope Cruz.

The day of the Jackal Nine

Roméo heeft deze auto in het oosten van Nederland gevonden bij een Maserati en Alfa Roméo onderdelenleverancier. De eigenaar van het voertuig ging verhuizen naar Amerika en had daardoor geen tijd meer voor dit ‘hobbyproject’. De carrosserie was al gespoten en gepolijst. De rest zat in een flink aantal dozen. Eigenlijk is deze auto een voorbeeld van hoe men in de jaren ‘60 in de Alfa Romeo fabriek te werk ging. Het kale ‘karkas’ werd aangeleverd en vervolgens in de fabriek opgebouwd.

Werk

Met het Touring project vers in het geheugen wist men bij Auto Roméo dat het -vanwege lange doorlooptijden- verstandig was om als eerste het chroomwerk aan te pakken. Wat is aanwezig, wat moet naar de verchromer en wat moet ‘nieuw’ gezocht gaan worden. Daarna heeft de bekleder opdracht gekregen de stoelen, de deurbekleding en de nieuwe kap in orde te maken. Terwijl de Touring zoveel mogelijk origineel is opgebouwd is de Guilia gerestaureerd vanuit een ander concept. Op het oog origineel maar met modernere techniek zodat de auto veiliger, betrouwbaarder en comfortabeler wordt. In het kort houdt dat in:

 • Zwaardere en modernere 2 liter Nord motor (Serie 105)
 • Bijpassende versnellingsbak (ook Serie 105)
 • Bijpassend differentieel (Serie 105)
 • Hydraulische koppeling met diafragmaveer i.p.v. een mechanische
 • Bredere stoelen met hoofdsteun (Serie 105)
 • Ruitenwisserinterval binnen handbereik
 • Instelbare schokbrekers
 • Aangepaste luchtinlaat voor betere emissie
 • Zwaarder uitgevoerde ophangrubbers
 • Elektrische brandstofpomp
 • Gescheiden remsysteem met schijven i.p.v. trommels incl. slangen en leidingen

Alles is zo efficiënt mogelijk en met veel denkwerk voorbereid en in elkaar gezet. Vanwege de vroegtijdige actie op het chroomwerk was dat allemaal keurig op tijd binnen voor een snelle opbouw. Als laatste is het interieur en de kap opgebouwd.

Resultaat

Tijdens het project stond de Guilia ruim in de belangstelling. Het blad Duemila heeft diverse artikelen geschreven over de restauratie. Daarnaast is de Giulia door de organisatie van VARLN voor de beurs van Auto Moto Italia op de cover van de uitnodigingsfolder gezet. En als klap op de vuurpijl hebben Roméo en zijn partner Angeline er in jaren 30-stijl deelgenomen aan het jaarlijkse Goodwood (vintage) festival in Engeland.